Home » Kaartspellen » De leukste kaartspellen voor 2 personen
Kaartspellen voor 2 personen

De leukste kaartspellen voor 2 personen

Kaartspellen zijn een geweldige manier om samen met iemand te ontspannen en plezier te hebben. Er zijn echter zo veel verschillende kaartspellen op de markt dat het lastig kan zijn om te kiezen welke het leukst zijn. In deze blog bespreken we daarom de tien leukste kaartspellen voor 2 personen.

1. Schotten Totten

Schotten Totten is een strategisch en boeiend kaartspel waarbij inzicht en tactiek centraal staan. Geschikt voor spelers van alle leeftijden, biedt het een uitdagende ervaring voor twee spelers die van een denkspel houden.

 

Hoe werkt Schotten Totten? 

Schotten Totten wordt gespeeld met een speciale set kaarten die zowel getallen als verschillende kleuren bevatten. Het doel van het spel is om meerderheid in bepaalde kaartreeksen te verkrijgen, wat lijkt op het veroveren van territorium.

 

Spelregels:

 • Kaartaflegging: Spelers strijden om de meerderheid bij grensstenen door kaarten af te leggen die samen een sterke combinatie vormen.
 • Combinaties: De kracht van een combinatie wordt bepaald door de volgorde en kleuren van de kaarten.
 • Strategie: Kies zorgvuldig welke kaarten je speelt en waar je jouw krachten inzet om de overhand te krijgen bij de grensstenen.
 • Ronde eindigen: Een speler kan een ronde beëindigen als hij denkt dat hij een sterke positie heeft bereikt.
 • Puntentelling: De winnaar van elke ronde wordt bepaald door wie de sterkste combinaties bij de grensstenen heeft.

Lees in de blog ‘Schotten Totten spelregels‘ meer over dit tactische en spannende kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt wanneer alle kaarten zijn gespeeld of wanneer een speler een beslissende meerderheid bij de grensstenen heeft behaald. De speler die strategisch de beste combinaties heeft gelegd en de meeste grensstenen heeft veroverd, wint het spel. Schotten Totten is ideaal voor spelers die houden van strategische spellen met een vleugje bluf en tactiek.

2. The Mind

The Mind is een uniek kaartspel dat draait om intuïtie en teamwerk. Dit spel, perfect voor twee spelers, biedt een bijzondere ervaring waarbij samenwerking en het afstemmen op elkaar centraal staan, zonder dat er gesproken wordt.

 

Hoe werkt The Mind? 

In The Mind spelen spelers samen om kaarten in oplopende volgorde uit te spelen, zonder te communiceren. Het spel bevat kaarten genummerd van 1 tot 100, en het doel is om deze kaarten in de juiste volgorde te leggen over meerdere niveaus.

 

Spelregels:

 • Kaartvolgorde: Spelers proberen om beurten hun laagste kaart op de stapel te leggen, in de hoop dat deze in de juiste volgorde is.
 • Niveaus: Het spel bestaat uit meerdere niveaus, waarbij het aantal kaarten per speler toeneemt per niveau.
 • Intuïtie: Communicatie is verboden; spelers moeten hun intuïtie en het ritme van het spel gebruiken om te bepalen wanneer ze hun kaarten spelen.
 • Levens en shurikens: Spelers hebben een beperkt aantal levens. Verkeerd spelen kost een leven. Shurikens kunnen worden gebruikt om spelers te helpen door kaarten weg te gooien.

Lees in de blog ‘The Mind spelregels‘ meer over dit innovatieve en psychologische kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt als de spelers alle niveaus succesvol hebben voltooid of als alle levens op zijn. The Mind is een uitstekend spel voor spelers die op zoek zijn naar een niet-traditioneel kaartspel dat samenwerking en non-verbale communicatie vereist.

3. Gin Rummy

Gin Rummy is een populair kaartspel dat strategisch inzicht en slim kaartbeheer vereist. Dit spel, geliefd bij kaartspelers over de hele wereld, is perfect voor twee spelers die op zoek zijn naar een uitdagend en vermakelijk spel.

 

Hoe werkt Gin Rummy? 

Bij Gin Rummy gebruik je een standaard kaartspel van 52 kaarten. Het doel is om kaarten in sets en runs te combineren en als eerste al je kaarten uit te spelen of ‘knocking’ te doen met een lage score aan dode kaarten.

 

Spelregels:

 • Start: Elke speler krijgt 10 kaarten. De rest van de kaarten vormt de trekstapel, met één kaart open als de aflegstapel.
 • Beurten: Spelers trekken om beurten een kaart van de trekstapel of de aflegstapel en doen één kaart weg op de aflegstapel.
 • Combinaties: Spelers proberen sets (drie of vier kaarten van dezelfde waarde) of runs (drie of meer opeenvolgende kaarten van dezelfde suit) te vormen.
 • ‘Knocking’: Een speler kan ‘knocken’ als de punten van de dode kaarten (kaarten die niet in sets of runs zitten) 10 punten of minder zijn.
Lees meer over Gin Rummy in de blog ‘Gin Rummy spelregels‘. 
 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt wanneer een speler ‘knockt’ en zijn kaarten laat zien, of als alle kaarten in sets en runs zijn gelegd. De speler met de minste punten in dode kaarten wint de ronde. Punten worden geteld en het spel gaat door tot een van de spelers een afgesproken puntenlimiet bereikt. Gin Rummy is ideaal voor wie een kaartspel zoekt dat zowel strategisch als vermakelijk is.

4. Jaipur

Jaipur, een snel en tactisch handelsspel, is perfect voor twee spelers die op zoek zijn naar een uitdagend en interactief kaartspel. Bekend om zijn strategische diepgang en snelle gameplay, is Jaipur ideaal voor een spannende en competitieve spelervaring.

 

Hoe werkt Jaipur? 

In Jaipur spelen spelers als rivaliserende handelaren die proberen de rijkste handelaar te worden in de stad Jaipur. Het spel gebruikt kaarten met verschillende goederen en kamelen. Spelers wisselen kaarten uit de markt om sets van goederen te verzamelen en deze te verkopen voor punten.

 

Spelregels:

 • Het spel: Elke speler begint met een hand kaarten, en er is een open markt met vijf kaarten.
 • Beurtverloop: Spelers kunnen kaarten uit de markt nemen of ruilen, en goederenkaarten verkopen voor punten.
 • Punten scoren: Verkoop sets van goederenkaarten om punten te verdienen. Hoe groter de set, hoe meer punten.
 • Bonussen: Er zijn bonusfiches voor spelers die snel meerdere goederen verkopen.
 • Kamelen: Kamelenkaarten worden gebruikt voor speciale acties en strategieën.

Lees in de blog ‘Jaipur spelregels‘ meer over dit spannende kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt na verschillende rondes, wanneer drie stapels goederenfiches op zijn of de stapel kaarten is opgebruikt. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel is de winnaar. Jaipur is perfect voor spelers die houden van strategie, snel denken en een vleugje geluk.

5. Beverbende

Beverbende is een uniek kaartspel dat draait om geheugen en strategie. Dit spel, perfect voor een uitdagende en plezierige spelervaring thuis, is ideaal voor twee spelers die hun geheugen willen testen en tegelijkertijd willen genieten van een spannend spel.

 

Hoe werkt Beverbende? 

Beverbende wordt gespeeld met speciale kaarten, waaronder actiekaarten en getallenkaarten. Het doel is om aan het einde van het spel de laagste score te hebben. Spelers wisselen kaarten uit en gebruiken actiekaarten om het spel te beïnvloeden, terwijl ze proberen te onthouden welke kaarten ze hebben.

 

Spelregels:

 • Het spel: Elke speler start met vier kaarten, waarvan twee zichtbaar en twee verborgen zijn.
 • Beurtverloop: Spelers trekken een kaart en beslissen of ze deze willen houden of ruilen met een van hun kaarten. Actiekaarten kunnen gebruikt worden om het spel te beïnvloeden.
 • Punten scoren: Aan het einde van het spel worden de waarden van de kaarten bij elkaar opgeteld. De speler met de laagste score wint.
 • Strategie: Het is essentieel om goed te onthouden welke kaarten je hebt en strategisch te beslissen wanneer je kaarten wisselt of acties uitvoert.

Lees in de blog ‘Beverbende spelregels‘ meer over dit dynamische en strategische kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt wanneer een speler denkt de laagste score te hebben en het einde van het spel aankondigt. Alle spelers onthullen dan hun kaarten. De speler met de laagste totaalscore wint het spel. Beverbende daagt spelers uit om zowel hun geheugen als hun strategische vaardigheden op de proef te stellen, en biedt een unieke en vermakelijke spelervaring voor twee personen.

6. Phase 10

Phase 10 is een boeiend en strategisch kaartspel, ideaal voor twee spelers die houden van een uitdaging. Het spel combineert elementen van geluk en strategie en staat bekend om zijn spannende spelverloop.

 

Hoe werkt Phase 10? 

In Phase 10 is het doel om als eerste alle tien fasen te voltooien. Elke fase vereist een specifieke combinatie van kaarten, zoals een reeks van opeenvolgende nummers of een bepaald aantal kaarten van dezelfde waarde. Spelers verzamelen en leggen kaarten af om de vereiste combinaties te vormen.

 

Spelregels:

 • Fasen: Elke speler probeert specifieke kaartcombinaties te maken, zoals vastgesteld per fase.
 • Kaartverzameling: Spelers trekken kaarten van de stapel of de aflegstapel en leggen kaarten af.
 • Voltooien van een fase: Zodra een speler alle kaarten voor een fase heeft, legt hij deze neer.
 • Doorgaan naar de volgende fase: Na het voltooien van een fase, ga je in de volgende ronde door naar de volgende fase.
 • Strategie: Slim kaartbeheer en het hinderen van de tegenstander zijn belangrijk om als eerste alle fasen te voltooien.

Lees in de blog ‘Phase 10 spelregels‘ meer over dit dynamische kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt zodra een speler alle tien de fasen heeft voltooid. De speler die dit als eerste bereikt, wint het spel. Phase 10 is een perfect spel voor wie van lange-termijn planning en strategisch denken houdt.

7. UNO

Uno, een wereldwijd geliefd kaartspel, staat bekend om zijn eenvoudige regels en snelle, vermakelijke spelverloop. Perfect voor twee spelers, Uno biedt een spannende mix van geluk en strategie, waardoor het een ideale keuze is voor een gezellige spelavond.

 

Hoe werkt Uno? 

Uno wordt gespeeld met een speciaal kaartspel dat gekleurde kaarten en speciale actiekaarten bevat. Het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Spelers leggen om beurten kaarten af, waarbij de volgende kaart overeen moet komen met de kleur, het nummer, of het symbool van de kaart op de aflegstapel.

 

Spelregels:

 • Kaartmatch: Leg een kaart af die overeenkomt met de bovenste kaart van de aflegstapel in kleur, nummer of symbool.
 • Speciale kaarten: Gebruik actiekaarten zoals ‘Sla Beurt Over’, ‘Keer Om’, ‘Pak 2’, en ‘Wild’ om het spel te beïnvloeden.
 • Uno roepen: Als je nog maar één kaart hebt, moet je ‘Uno!’ roepen. Vergeet je dit, dan moet je strafkaarten pakken.
 • Strategie: Slim kaartmanagement en het gebruik van actiekaarten zijn essentieel.

Lees in de blog ‘Uno spelregels‘ meer over dit levendige en actievolle kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt wanneer een speler alle kaarten heeft afgelegd. Die speler wordt de winnaar van de ronde. Uno is perfect voor spelers die op zoek zijn naar een snel, eenvoudig en toch strategisch kaartspel.

8. Pesten

Pesten is een klassiek en veelzijdig kaartspel, bekend om zijn eenvoudige regels en verrassende wendingen. Dit spel, ideaal voor een speelse en onvoorspelbare spelervaring, is perfect geschikt voor twee spelers van alle leeftijden.

 

Hoe werkt Pesten? 

Pesten wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 52 kaarten. Het doel is om als eerste alle kaarten kwijt te raken. Spelers leggen om beurten kaarten af die overeenkomen met de bovenste kaart van de aflegstapel, hetzij in kleur, hetzij in waarde.

 

Spelregels:

 • Kaartmatch: Leg een kaart af die overeenkomt met de bovenste kaart op de aflegstapel in kleur of waarde.
 • Pestkaarten: Gebruik speciale kaarten, zoals ‘2 pakken’, ‘slag overslaan’, of ‘richting veranderen’, om het spel te beïnvloeden.
 • Jokers: Jokers kunnen als pestkaarten worden gebruikt en hebben vaak een krachtige werking.
 • Laatste kaart: Roep ‘laatste kaart’ als je nog maar één kaart over hebt. Doe je dit niet, dan moet je strafkaarten pakken.
 • Strategie: Slim gebruik van pestkaarten en het in de gaten houden van de kaarten van de tegenstander zijn cruciaal.

Lees in de blog ‘Pesten spelregels‘ meer over dit levendige kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt wanneer een speler al zijn of haar kaarten heeft afgelegd. Deze speler is de winnaar van het spel. Pesten is ideaal voor spelers die houden van een snel en interactief kaartspel met een dosis humor en spanning.

9. Lama

LAMA, een afkorting van ‘Leg Alle Minpunten Af’, is een toegankelijk en vermakelijk kaartspel dat snel te leren is. Het spel is geschikt voor spelers van alle leeftijden en biedt een combinatie van geluk en strategie, perfect voor twee spelers die op zoek zijn naar een kort en luchtig spel.

 

Hoe werkt LAMA? 

LAMA wordt gespeeld met een speciale set kaarten die nummers (1 tot en met 6) en LAMA-kaarten bevat. Het doel van het spel is om zo min mogelijk strafpunten te krijgen. Spelers leggen om beurten kaarten af die overeenkomen met de bovenste kaart van de aflegstapel of één punt hoger zijn.

 

Spelregels:

 • Kaartaflegging: Leg een kaart af die gelijk is aan of één punt hoger is dan de bovenste kaart op de aflegstapel.
 • LAMA-kaarten: Deze speciale kaarten kunnen als jokers worden gebruikt en voegen een verrassingselement toe aan het spel.
 • Passen: Als je niet kunt of wilt spelen, moet je passen en een kaart van de trekstapel nemen.
 • Ronde eindigen: Een speler kan een ronde beëindigen als hij denkt dat dit voordelig is.
 • Strafpunten: Niet afgelegde kaarten leveren strafpunten op, aangegeven door de waarde op de kaart.

Lees in de blog ‘LAMA spelregels‘ meer over dit snelle en leuke kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt na een afgesproken aantal rondes of wanneer een speler een bepaald aantal strafpunten bereikt. De speler met de minste strafpunten wint het spel. LAMA is ideaal voor wie een snel en eenvoudig spel zoekt met een dosis plezier en spanning.

10. Canasta

Canasta is een populair kaartspel met een rijke geschiedenis, dat vaardigheid, strategie en een beetje geluk combineert. Het is een uitstekende keuze voor twee spelers die op zoek zijn naar een uitdagend en boeiend kaartspel.

 

Hoe werkt Canasta? 

Canasta wordt gespeeld met twee sets standaard speelkaarten, inclusief de jokers. Het doel is om punten te scoren door ‘canasta’s’ te maken – dat zijn stapels van zeven gelijke kaarten. Spelers verzamelen en leggen sets van kaarten af om canasta’s te vormen en punten te scoren.

 

Spelregels:

 • Kaartverzameling: Verzamel kaarten van dezelfde waarde om sets te vormen.
 • Canasta’s: Een volledige canasta bestaat uit zeven kaarten van dezelfde waarde, inclusief jokers.
 • Afleggen: Spelers leggen kaarten af op de aflegstapel en kunnen de bovenste kaarten van deze stapel nemen als ze sets kunnen vormen.
 • Jokers en 2’en: Deze kaarten fungeren als wildcards en kunnen worden gebruikt om canasta’s te voltooien.
 • Einde van een hand: Een hand eindigt wanneer een speler al zijn kaarten heeft afgelegd of de trekstapel leeg is.

Lees in de blog ‘Canasta spelregels‘ meer over dit klassieke kaartspel voor twee personen.

 

Einde van het spel: 

Het spel eindigt wanneer een van de spelers een vooraf bepaald puntenaantal bereikt. Punten worden gescoord voor canasta’s, afgelegde kaarten en bepaalde bonuskaarten. Canasta is perfect voor spelers die genieten van lange-termijn planning en strategisch denken in kaartspellen.

Tips voor het kiezen van een kaartspel voor 2 personen

 1. Bepaal je niveau: Overweeg je ervaring met kaartspellen. Ben je een beginner of juist gevorderd? Kies een spel dat past bij je niveau.

 2. Tijd om te spelen: Hoeveel tijd heb je? Sommige spellen duren langer dan andere. Kies een spel dat past binnen je beschikbare tijd.

 3. Interesse in thema: Sommige kaartspellen hebben specifieke thema’s of stijlen. Kies een spel dat aansluit bij je interesses.

 4. Complexiteit: Geef je de voorkeur aan een eenvoudig spel met weinig regels of aan een uitdagend spel met meer complexiteit?

 5. Samen of tegen elkaar: Sommige spellen vereisen samenwerking, terwijl andere competitiever zijn. Beslis wat je leuker vindt.

 6. Variatie: Overweeg spellen met variaties of uitbreidingen voor extra speelplezier.

 7. Leercurve: Sommige spellen zijn eenvoudig te leren, terwijl andere wat meer tijd vergen. Kies een spel dat past bij je bereidheid om te leren.

Hopelijk heb je een leuk kaartspel voor 2 personen kunnen vinden. Kaartspellen zijn een leuke manier om een avond te besteden. En ben je met je familie, vrienden of je partner deze kaartspellen voor 2 personen komen altijd van pas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven