Home » Spelregels » Beverbende spelregels
Beverbende

Beverbende spelregels

Beverbende is een leuk spel voor alle leeftijden, maar vooral geschikt voor jonge kinderen of gezinnen. Dit is een leuk kaartspel voor een gezellige avond. Snap je nog niet helemaal hoe Beverbende werkt? In deze blog kijken we naar de Beverbende spelregels. 

Benodigdheden voor Beverbende

 • Een specifiek Beverbende kaartspel bestaande uit verschillende soorten kaarten, waaronder actiekaarten en getalkaarten.
 • Twee tot zes spelers.

Doel van Beverbende

Het doel van Beverbende is om aan het einde van het spel de minste strafpunten te hebben. Dit doe je door kaarten met lage waarden te verzamelen en kaarten met hoge waarden te vermijden of te ruilen.

Spelvoorbereiding

 • Schud de kaarten en deel vier kaarten uit aan elke speler. Deze kaarten worden gesloten voor je neergelegd.
 • De rest van de kaarten vormt de trekstapel, met de bovenste kaart open als aflegstapel.

Beverbende spelregels

Beurtverloop en acties:

 1. Kaart trekken: Aan het begin van je beurt trek je een kaart van de trekstapel of de aflegstapel.
 2. Kaarten bekijken: Je mag je eigen kaarten niet bekijken, behalve de twee kaarten die je aan het begin van het spel hebt bekeken. Dit test je geheugen over wat je hebt en wat je nodig hebt.
 3. Actiekaarten gebruiken: Als je een actiekaart trekt, mag je de actie die daarop staat uitvoeren. Dit kan variëren van het bekijken van een kaart tot het ruilen van kaarten met andere spelers.
 4. Kaarten ruilen: Je mag een kaart uit je hand ruilen met een kaart van de aflegstapel. Als je een speciale ruilkaart hebt, mag je ook ruilen met een kaart van een tegenstander.
 5. Kaart afleggen: Aan het einde van je beurt leg je een kaart van je hand op de aflegstapel. Kies zorgvuldig welke kaart je aflegt, want dit kan je strategie verraden.

Soorten kaarten:

 • Getalkaarten: Deze kaarten hebben verschillende waarden en je doel is om kaarten met lage waarden te verzamelen.
 • Actiekaarten: Deze kaarten hebben speciale acties die je kunnen helpen je hand te verbeteren of je tegenstanders te hinderen.

Einde van Beverbende

Wanneer eindigt het spel? 

Het spel Beverbende eindigt wanneer een speler besluit dat het tijd is om de punten te tellen. Dit gebeurt meestal wanneer een speler denkt dat hij of zij de minste strafpunten heeft. Deze speler kondigt dan aan dat het spel ten einde is.

 

Hoe wordt het einde van het spel aangekondigd? 

Een speler die gelooft dat hij of zij de laagste totale waarde in handen heeft, kan aan het einde van zijn of haar beurt het einde van het spel aankondigen. Dit doet de speler door dit hardop te zeggen of door een speciale actiekaart te spelen, afhankelijk van de spelvariant.

 

Wat gebeurt er na de aankondiging? 

Zodra het einde van het spel is aangekondigd, moet elke speler zijn of haar kaarten open op tafel leggen. Dit is het moment waarop de waarden van de kaarten worden onthuld en de punten worden geteld.

 

Puntentelling:

 • Elke kaart heeft een waarde die overeenkomt met het getal op de kaart.
 • Speciale actiekaarten kunnen ook punten waard zijn, afhankelijk van de regels die je gebruikt.
 • De speler die het einde van het spel heeft aangekondigd, telt de punten van zijn of haar kaarten.
 • Vervolgens telt elke andere speler zijn of haar punten.

Wie wint het spel? 

De winnaar van Beverbende is de speler met de minste strafpunten. Als er een gelijke stand is, kan er een regel zijn die bepaalt hoe de winnaar wordt gekozen, bijvoorbeeld door een extra ronde te spelen of door speciale regels voor gelijkspel.

Extra tips voor het spelen van Beverbende

 1. Geheugen is sleutel: Probeer de waarden van de kaarten die je aan het begin van het spel hebt gezien te onthouden. Dit helpt je bij het maken van beslissingen tijdens het spel.

 2. Let op acties van tegenstanders: Door de acties van je tegenstanders in de gaten te houden, kun je vaak inschatten welke kaarten zij hebben. Let vooral op welke kaarten ze weggooien en welke ze houden.

 3. Strategisch ruilen: Maak slim gebruik van ruilacties. Het is soms beter om een kaart met een iets hogere waarde te houden dan te ruilen voor een onbekende kaart die mogelijk een nog hogere waarde heeft.

 4. Gebruik actiekaarten wijselijk: Actiekaarten kunnen je spel aanzienlijk verbeteren, maar alleen als je ze op het juiste moment gebruikt. Denk goed na voordat je een actiekaart speelt.

 5. Bluf en misleiding: Beverbende biedt ruimte voor bluffen. Door te doen alsof je tevreden bent met je kaarten, kun je tegenstanders misleiden. Evenzo kun je doen alsof je slechte kaarten hebt om tegenstanders uit de tent te lokken.

 6. Beslissen wanneer te eindigen: Het kiezen van het juiste moment om het spel te beëindigen is cruciaal. Als je te vroeg eindigt, loop je het risico dat iemand anders een lagere score heeft. Wacht je te lang, dan kunnen anderen hun hand verbeteren.

 7. Risicobeheer: Soms is het nemen van een risico door een kaart te ruilen zonder de waarde te kennen de moeite waard, vooral als je hoge kaarten hebt.

 8. Variatie in spelregels: Experimenteer met verschillende spelvarianten of voeg je eigen huisregels toe voor extra uitdaging en plezier.

 9. Oefening baart kunst: Zoals bij elk spel, hoe meer je Beverbende speelt, hoe beter je de strategieën en nuances van het spel zult begrijpen.

Veelgestelde vragen

Je mag per beurt slechts één kaart ruilen, tenzij je een speciale actiekaart gebruikt die je toestaat om meer dan één kaart te ruilen of acties uit te voeren.

Ja, je kunt een kaart van de aflegstapel ruilen met een kaart uit je hand. Dit is een standaardactie die je kunt uitvoeren tijdens je beurt.

In Beverbende is de afgelegde kaart definitief. Als je per ongeluk een verkeerde kaart weggooit, moet je verder spelen met de kaarten die je nog hebt.

Normaal gesproken is dit niet toegestaan, omdat het de spelstrategie en het verrassingselement kan verstoren. Echter, in informele of huiselijke spelletjes kunnen spelers ervoor kiezen om dit toe te staan voor meer interactie en plezier.

Gebruik actiekaarten strategisch om je hand te verbeteren of om je tegenstanders te hinderen. Overweeg het juiste moment om ze te spelen, bijvoorbeeld wanneer je denkt dat een tegenstander een goede kaart heeft die je zou kunnen gebruiken.

Als de trekstapel op is, schud je de afgelegde kaarten (behalve de bovenste kaart) en gebruik je deze als de nieuwe trekstapel.

Dit waren de Beverbende spelregels. Uitgespeelde op Beverbende? Bekijk dan de blog kaartspellen voor 2 personen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven